E. LenL steunvlag
  Meer informatie - > klik op vlag.


 

 

 

 

 

 

 

Wat wij doen

Ieder seizoen bieden wij een uitgebreid jaarprogramma aan met lezingen, gespreksgroepen, concerten en andere activiteiten die bijdragen aan het samen zoeken, aan het leren als mens en aan de ontmoeting met elkaar en de wereld. Zo hebben we thema-avonden gehad over opvoeding en het nieuwe Liedboek. Lezingen over euthanasie, vrouwenemancipatie, dementie, homorechten en antisemitisme. Luisterden we o.a. naar Bach cantates en verschillende koren. En bekeken en bespraken we indringende films. Daarnaast is de kerk open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Daar kunt u de verrassend moderne en lichte kerkzaal bekijken, even stil zijn, een kaarsje aansteken en de wisselende expositites bezoeken.

Dit jaar, 2019-2020, is gekozen voor het thema "Paulus, een 0mgekeerde wereld". Dat thema komt uit Paulus' eigen eigen woorden. In ontmoeting met hemel en aarde streven wij naar een wereld andersom. We bevinden ons tussen werekelijkheid en wenselijkheid, tussen wat we al zijn en wat we zouden willen zijn. 

In lied 1001 uit het Nieuwe Liedboek, dichtte Huub Oosterhuis het zo:

"Zijn woord wil deze wereld omgekeerd:
dat lachen zullen zij, die wenen,
dat wonen zal wie hier geen woning heeft,
dat dorst en honger zijn verdwenen. 
Wie denken durft dat deze droom het houdt:
die zal vechten in 't verborgen,
die zal waken tot de morgen dauwt -
hij zal zijn ogen niet geloven. "

Met ons jaarprogramma proberen we daartoe een bijdrage te leveren. Mogelijkheden om onze blik te verruimen, om blijvend te leren in geloof en leven of te groeien door ontmoetingen met mensen en cultuur. Als veranderde mensen kunnen we dan met nieuwe ogen staan in de wereld van alledag en iets toevoegen... liefde, verbinding, hoop. Zo wordt het een omgekeerde wereld.

U kunt alle bijeenkomsten/activiteiten rustig nalezen in ons jaarprogramma boekje 2019-2020. Hier te downloaden: link  Een papieren versie is verkrijgbaar in de Pauluskerk.