Snel naar...

Kunst/Muziek

Kunst en muziek inspireren ons om de wereld anders te bekijken. In de ontmoeting met kunst en muziek hopen we zelf te groeien, een andere blik te kijken, uit onze comfortzone getrokken te worden. Voor het volledige programma van concerten en exposities kunt u ons jaarprogramma raadplegen of onze facebookpagina in de gaten houden.

Diny van der Aalsvoort ‘Grenzen" van zondag 19 augustus 2023 tot 18 november 2023De titel “Grenzen” koos ik omdat het werk gaat over schilderijen waarbij ik een combinatie van tekenen, schilderen en collages van bewerkt papier gebruik om sociale situaties uit te beelden. Die situaties komen voort uit combinaties van foto’s in de krant, reisverhalen en reizen die ik zelf gemaakt heb. De situaties gaan ook over grenzen heen.
Ik teken en schilder al jaren. Nadat ik in Woerden kwam wonen volgde ik in de jaren 1996 tot en met 2015 teken- en schilderlessen bij Corien Kuyper. Van september 2015 tot september 2018 volgde ik de Nieuwe Akademie Utrecht (NAU). Vanaf 2018 exposeer ik op diverse locaties.

 
Bij het schilderij ‘Beschaving’ stelde ik mezelf de vraag waar beschaving eigenlijk over gaat. Is het een restant van de Griekse bouwkunst wat na al die eeuwen nog steeds staat te pronken in de haven van Naxos of is het de vasthoudendheid van oudere Chinezen die een moeilijke tijd hebben doorstaan. Ik probeer beide recht te doen.

Ik vind het fijn om mijn werk te laten zien. Door heldere kleuren te gebruiken hoop ik de soms lastige thema’s aantrekkelijk te maken om naar te kijken.

Voorbeelden van mijn werk staan op:

www.kunstkringwoerden.nl en www.lijsten-kunst.nl

De Pauluskerk is open voor bezichtiging op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.