C. Oecumenische vlag
  Meer informatie - > klik op vlag.


E. LenL steunvlag
  Meer informatie - > klik op vlag.


 

 

 

 

 

 

 

Kerkgebouw

De Pauluskerk werd gebouwd in 1908-1910 naar een ontwerp van de lokale architect Arie Griffioen. In het najaar 2011 is het interieur volledig vernieuwd. Architect Johan de Koning uit Middelburg is verantwoordelijk voor het ontwerp.

De Pauluskerk kent een moderne uitstraling. De kleur groen heeft de architect ontleend aan de groene mantel waarmee de apostel Paulus in de beeldende kunst vaak wordt afgebeeld. Door het plafond in een oude kleur groen te verven en de stoelen een heldere kleur groen te geven, is er een verbinding gelegd tussen het historische karakter van het gebouw en de huidige moderne functie.

De huidige ruimte met losse stoelen en een podium maakt de kerk flexibel. In de erediensten kan er gespeeld worden met de opstelling van de stoelen. Het podium is ideaal voor o.a. concerten. De kerk is door de natuurlijke lichtinval ook zeer geschikt voor exposities. Er is dan ook voorturend een expositie die om de drie maanden wordt gewisseld.
Het liturgisch meubilair (tafel, doopvont en preekstoel) bestaat voornamelijk uit roestvrij staal, verwijzend naar het zwaard dat Paulus als attribuut heeft. De basisvorm is de driehoek en refereert daarmee aan de heilige Drie-eenheid (Vader, Zoon en heilige Geest).

De Pauluskerk is ook te huur. Voor informatie kunt u contact opnemen met de heer Kees Andreae.  email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

De Pauluskerk wil zich betrokken en meelevend ten dienste stellen van de gemeenschap in én om de kerk heen. Bij verschillende gelegenheden kan de Pauluskerk deze verbondenheid met de wereld rondom tonen door middel van het voeren van verschillende soorten vlaggen. Klik hier voor meer informatie.